Beter zichtbaar
SEO maakt jouw organisatie zichtbaar en verbetert de kwaliteit van het verkeer naar jouw website.
SEO maakt jouw organisatie zichtbaar en verbetert de kwaliteit van het verkeer naar jouw website.
Het inzetten van SEO brengt geen advertentiekosten met zich mee.
Word meer en beter gevonden dan je concurrentie!
Wil jij met je website hoger in de zoekresultaten van Google en Bing komen? Of neem je genoegen met een plekje onderaan, of op de volgende pagina?
De meeste mensen zoeken naar informatie, een product of een dienst via een zoekopdracht in Google. En omdat jij met je organisatie wil groeien, wil je natuurlijk dat jouw website dan gezien wordt! Het is daarom belangrijk om je website zo hoog mogelijk in de zoekresultaten naar voren te laten komen, maar hoe doe je dat? Door middel van SEO!
SEO, Search Engine Optimization, is het optimaliseren van de zichtbaarheid van je website in de organische (gratis) resultaten in zoekmachines. Het is het inrichten van je website op zo’n manier dat die in zoekmachines zoals Google beter zichtbaar is voor jouw doelgroep dan de websites van je concurrenten.
Zoekmachines zoals Google laten bij elke zoekopdracht de resultaten (websites) zien die zij het beste bij de zoekopdracht vinden passen. De websites die zij het meest relevant vinden, plaatsen ze bovenaan in de resultaten. Hiervoor gebruiken ze een algoritme die regelmatig verandert. Elementen hierin zijn bijvoorbeeld relevantie (hoe sluit de website aan op de zoekwoorden), populariteit (wordt er veel verwezen naar de website? Bijvoorbeeld ook via social media?), actualiteit, kwaliteit en leesbaarheid.
Hoe hoger jouw website in de zoekresultaten van je doelgroep staat, hoe eerder deze geneigd is om jouw website te bezoeken. Dit verkeer is vaak ook kwalitatief beter, aangezien zij actief op zoek zijn naar de informatie die op jouw website te vinden is! Hierdoor is er bij verkeer uit de organische zoekresultaten een hogere kans op conversies.
Als potentiële klanten je website niet kunnen vinden, converteren zij ook niet. SEO verhoogt het verkeer naar je website, waardoor het aantal bezoekers toeneemt. Dit zorgt voor meer conversies – want hoe meer relevante bezoekers je site zien, hoe groter de kans dat dit klanten worden.
SEO is een langdurig proces waarbij je niet direct resultaat ziet. Het focust zich meer op de lange termijn. Het kost veel tijd om je website op verschillende zoekwoorden te positioneren en om een hogere positie in de zoekresultaten te krijgen. Als je het echter goed doet, heb je er op lange termijn veel voordeel van.
SEA is daarentegen juist direct. Zodra de advertenties zijn goedgekeurd, worden ze gelijk weergegeven wanneer gebruikers zoekopdrachten uitvoeren die overeenkomen met de SEA campagne. Je kunt dus (bijna) direct meer kliks naar je website verwachten. Toch is het ook zo dat een SEA campagne op langere termijn effectiever wordt. Dit komt omdat zowel wij als Google leren van de resultaten van een campagne. Op basis van de resultaten optimaliseren we campagnes. En dat doen we continu, zodat jij de beste resultaten ervaart.
Een ander verschil is het meten van resultaten. Wanneer je gebruik maakt van SEA, zie je direct in Google Ads hoeveel je besteed aan je campagnes en hoeveel verkeer en conversies dit heeft opgeleverd. De resultaten van SEO-activiteiten zijn niet direct inzichtelijk. Hoe bepaal je welke inspanningen precies hebben bijgedragen aan de hogere zoekpositie van je website? In Google Analytics kun je dit gemakkelijk terugvinden, maar we raden je ook aan om een SEO-tool te gebruiken die de positie van de zoekwoorden die je probeert te verbeteren in de gaten houdt.
Welke van de twee je het beste in kan zetten hangt af van je marketingdoelstellingen. Alhoewel de twee erg van elkaar verschillen, kunnen ze elkaar ook goed versterken. Wil je hier eens over sparren? We helpen je graag!
Meer leads, dat is geweldig. Meer klanten, dat is beter. Wij zijn een resultaatgericht online marketingbureau dat maatwerk levert aan organisaties die willen groeien. We zijn jouw basis voor digitale marketingdiensten. En gewoon met de voeten op de grond.
Heb je een vraag over SEO, of wil je kennismaken? Wacht niet langer. Laat het ons weten!
Hoe meet ik de resultaten van SEO?
Zoals bij elke vorm van marketing is het belangrijk om resultaten te meten. Een effectieve manier om de resultaten van search engine optimization (SEO) te meten is via het organische verkeer dat je website bezoekt.
Google Analytics (of een ander analyseprogramma) kan je veel inzichten geven in wat er op je website gebeurt. Ook hoeveel procent van je bezoekers op je website is gekomen via een zoekmachine. Wanneer iemand je website bezoekt via de gratis resultaten uit de zoekmachine (zoals Google, Bing of DuckDuckGo) heet dit organisch verkeer. In je Google Analytics account kun je zien hoeveel organische bezoekers je website heeft gehad in een bepaalde periode.
Wil je weten op welke zoekwoorden jouw website wordt gevonden? Maak dan gebruik van Google Search Console. Deze gratis service geeft je een inzicht in de zoekwoorden, positie en eventuele problemen van je website in Google.
Natuurlijk is er nog veel meer. Wij geven je daar graag advies over. Neem gerust contact met ons op!
Hoe start ik met SEO?
Er zijn veel dingen die je kan doen om de vindbaarheid van je website in zoekmachines te verbeteren. De acties die je hiervoor doet vallen onder de term search engine optimization (SEO). De makkelijkste stap om hiermee te beginnen is om je website te optimaliseren op de zoekwoorden waar je doelgroep op zoekt. Om achter deze zoekwoorden te komen is het aan te raden om een goed zoekwoordenonderzoek te doen.
Als je duidelijk hebt waar je doelgroep op zoekt, richt je je op het schrijven van relevante artikelen en pagina’s voor je website. Zorg ervoor dat deze content gericht is op de belangrijkste zoekwoorden.
De snelheid en mobielvriendelijkheid van je website zijn ook erg belangrijk voor een hogere positie in de zoekmachines. Scoort je website hier goed op? Dan zal Google dit belonen. Is je website traag of niet mobielvriendelijk? Dan werkt dit averechts. Ben je benieuwd hoe snel jouw website is? Bekijk het gemakkelijk via deze analysetool.
Waarom sta ik niet hoog in de zoekresultaten?
Als jouw website niet hoog in de zoekresultaten staat, ligt dat waarschijnlijk aan één van de volgende punten:
Wil je een advies over hoe je je website beter kan laten presteren? Neem dan eens contact met ons op!