Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Zoekmachine optimalisatie SEO Marbase

Wil jij met je website hoger in de zoekresultaten van Google en Bing komen? Of neem je genoegen met een plekje onderaan of op de volgende pagina?

De meeste mensen zoeken naar informatie, een product of een dienst via een zoekopdracht in Google. En omdat jij met je organisatie wil groeien, wil je natuurlijk dat jouw website dan gezien wordt! Het is daarom belangrijk om je website zo hoog mogelijk in de zoekresultaten naar voren te laten komen, maar hoe doe je dat? Door middel van SEO!

Wat is SEO?

SEO, Search Engine Optimization, is het optimaliseren van de zichtbaarheid van je website in de organische (gratis) resultaten in zoekmachines. Het is het inrichten van je website op zo’n manier dat die in zoekmachines zoals Google beter zichtbaar is voor jouw doelgroep dan de websites van je concurrenten.

Zoekmachines zoals Google laten bij elke zoekopdracht de resultaten (websites) zien die zij het beste bij de zoekopdracht vinden passen. De websites die zij het meest relevant vinden, plaatsen ze bovenaan in de resultaten. Hiervoor gebruiken ze een algoritme die regelmatig verandert. Elementen hierin zijn bijvoorbeeld relevantie (hoe sluit de website aan op de zoekwoorden), populariteit (wordt er veel verwezen naar de website? Bijvoorbeeld ook via social media?), actualiteit, kwaliteit en leesbaarheid.

De voordelen van een goede SEO-strategie

✓ Betere kwaliteit van het verkeer naar jouw website

✓ Geen advertentiekosten

✓ Beter vindbaar dan je concurrentie

✓ SEO maakt jouw organisatie zichtbaar

Online marketing bureau Marbase brengt jouw website hoger in Google

Met de juiste SEO-aanpak zorgen de marketeers van Marbase dat jouw organisatie online beter gevonden wordt! Na een SEO-analyse en zoekwoordenonderzoek weten zij precies welke acties er nodig zijn om jouw website te optimaliseren en omhoog te stuwen in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google. Wil je weten welke verbeteringen jouw website hiervoor nodig heeft?